چگونه اوقات فراغت کودکانمان را در تابستان پر کنیم؟ | راه‌ حل های کتابخوان شدن نوجوانان

تابستان ۱۴۰۴ در دل جنگ ۱۲ روزه آغاز شد اما حالا تمام شده و باز بچه‌ها به شادی، بازی، تفریحات تابستانی و رفتن به دنبال علاقه‌شان در خارج از چارچوب مدرسه دارند.

اوقات فراغت

به گزارش روزنامه همشهری، تابستان ۱۹ روز است که از راه رسیده اما چون بخشی از آن در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی گذشت، والدین نتوانستند شرایط پر کردن اوقات فراغت فرزندان خود را فراهم کنند. اما حالا دوباره والدین با چالش کودک سرگردان و حوصله سررفته در خانه که دائم سر در گوشی و بازی‌های اینترنتی دارد، مواجه شده‌اند که باید برای نجات سریع‌تر او تصمیم بگیرند. چالش وقتی بیشتر می‌شود که باید هزینه کلاس‌ها و گردش و تفریح را هم حساب و کتاب کنند تا در ۳ماه تابستان متضرر نشوند.
فاطمه امرالهی، کارشناس کودک و مربی کانون پرورش فکری کودکان، راه‌حل‌های زیر را برای پر کردن اوقات فراغت کودکان معرفی کرده است:

  • برنامه‌ریزی کنید. مثل دوران مدرسه سفت و سخت نه، اما نگذارید تعطیلاتشان بدون برنامه باشد؛ چون دائم با پدیده اینکه امروز را چطور به شب برسانیم، روبه‌رو می‌شوید. این برنامه‌ریزی می‌تواند هفتگی باشد تا هم شما بدانید که فرزندتان در هر روز به چه کلاس‌ها و تفریحاتی مشغول است و هم هزینه‌ها را مدیریت کنید.
  • بچه‌ها را در کارهای روزمره خانه مشارکت دهید. در آماده کردن وعده‌های غذایی صبحانه، ناهار و شام و همینطور کارهایی مانند گردگیری، آب دادن به گل‌ها و… البته طوری که فرزندتان حس کند مشغول یک تفریح یا بازی است. این کار باعث مسئولیت پذیری و افزایش آمادگی توانایی‌های فردی و اعتماد به نفس او هم می‌شود. کارهای به ظاهر ساده‌ای که می‌تواند او را به باورهای درست درباره خودش برساند.
  • مراکز ورزشی، فرهنگی و تفریحی اطراف خانه‌تان را شناسایی و متناسب با سن و توانایی فرزندتان، او را در کلاس‌های مورد علاقه‌اش ثبت‌نام کنید. معمولا مراکز شبه‌دولتی و وابسته به شهرداری ارزان‌تر از مراکز خصوصی هستند و کلاس‌های متنوع‌تری دارند. تلاش کنید تنوع در کلاس‌ها را حفظ کنید و اجازه دهید فرزندتان براساس علاقه خود تصمیم به شرکت در کلاس‌های تابستانی بگیرد تا اجباری که در مدرسه برای گذراندن دروس دارد، در او تداعی نشود.
  • بازی با بچه‌های هم سن و سال، بهترین کار برای پرکردن اوقات فراغت است؛ کودکان و نوجوانان همسایه را که مطمئن هستند، شناسایی کنید و در هفته یک یا ۲بار بچه‌ها را به بازی‌های گروهی فکری و حرکتی داخل خانه یا بوستان‌های اطراف خانه دعوت کنید. همچنین می توانید مراکزی که برای این کار طراحی شده را پیدا کنید تا فرزندتان با گروه همسالان خود معاشرت بهتری داشته باشد.
  • تابستان بهترین فرصت برای عادت دادن بچه‌ها به خواندن کتاب است؛ کتابخوانی‌های مشترک و دیدن فیلم‌های مفید و مستند با خانواده را در دستور کار قرار دهید. اینگونه حس انسجام خانواده را هم به آنها منتقل می‌کنید. فرهنگسراها، کانون‌های پرورشی فکری کودکان، مساجد و خانه‌های فرهنگ محله‌تان قطعا به کتابخانه مجهز هستند و می‌توانید فرزندتان را عضو این کتابخانه‌ها کنید که از آنجا کتاب به امانت بگیرد تا بدین شکل هزینه خرید کتاب را به حداقل برسانید.
  • برنامه‌های فرعی مانند رفتن به استخر، پیک‌نیک خانوادگی یا دوستانه، طبیعت‌گردی در شهر محل سکونت‌تان مانند کوهنوردی می‌تواند یکی از گزینه‌های پر کردن اوقات فراغت باشد که کودکان و نوجوانان از آن استقبال می‌کنند.

کد خبر 961935 منبع: روزنامه همشهری

  • سن ازدواج باز بالا رفت | جوانان ایرانی در چند سالگی ازدواج می کنند؟

  • چگونه اوقات فراغت کودکانمان را در تابستان پر کنیم؟ | راه‌ حل های کتابخوان شدن نوجوانان

  • چگونه می‌توانیم ارزش پول‌مان را حفظ کنیم؟

  • ناتو باید پول بدهد، من درباره تحریم روسیه تصمیم می‌گیرم!

  • طرز تهیه لوبیا پلوی شیرازی ؛ غذایی خوشمزه و پرطرفدار با دستوری ساده

  • جاسوسی و تخلیه اطلاعاتی موساد با ترفند عجیب پس از جنگ ۱۲ روزه | هشدار وزارت بهداشت

  • ببینید در پاکسازی خانه امن تروریست‌ها چه تسلیحاتی کشف شد+ عکس | از بمب آماده تا تله و ….

  • فوری؛ کشف ۱۳ بمب آماده انفجار؛ کار تروریست ها ناتمام ماند | ضرب شصت پاسداران گمنام امام زمان (عج) بر پیکره گروهک‌های تروریستی صهیونی

  • ابوعبیده فراخوان داد ؛ همه برخیزید…

  • لزوم تمدید آتش‌بس بین ایران و اسرائیل | انتقاد شدید لاوروف از حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران

  • واکنش سپاه به داستان درگیری با عوامل موساد در آزادراه کرج-قزوین؛ ماجرا چیست؟

  • آشتی خاص ساپینتو؛ نیمکت استقلال در آستانه یک تغییر بزرگ

  • مأموریت محال هاشمیان در پرسپولیس؛ اشکال از فرستنده است، نه گیرندگان!

  • غنیمت بزرگ برای پرسپولیس | او همیشه اینجاست بدون سر و صدا!

  • اگر ایران اسرائیل را تهدید کند مجددا حمله می کنیم | گزافه گویی وزیر جنگ اسرائیل و تهدید ایران

  • هاشمیان هم می‌تواند مسیر علی دایی را برود و هم یحیی | جنگ بهانه بود و به بازیکن کلیدی بازی نمی‌داد | این بازیکنان باید از پرسپولیس بروند

  • موشک‌ جدیدی که قوانین فیزیک را به چالش کشید + فیلم | تغییر جهت یکباره موشک چینی با سرعت ۳۰۰۰ کیلومتر بر ساعت

  • ناگفته‌های جدید از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل از زبان قالیباف | ایران در برابر حمله ناگهانی اسرائیل غافلگیر شد؟

  • نحوه انتخاب رنگ مبل برای خانه