دوراهی بزرگ حسن یزدانی؛ ماندن در ۹۷ یا حضور در ۹۲ کیلوگرم؟

حسن یزدانی پس از المپیک پاریس؛ جایی که در فینال با آسیب‌دیدگی مجدد کتف روبه‌رو شد و برای دومین بار زیر تیغ جراحی رفت، حدود یک سال و نیم از میادین کشتی دور بود. بازگشت او به تشک، طبیعی بود که با حساسیت و توجه رسانه‌ای ویژه‌ای همراه شود

حسن يزداني

همشهری آنلاین_ نخستین حضور رسمی یزدانی پس از دوران نقاهت، در لیگ رقم خورد. او با قراردادی قابل توجه و در فضایی پررنگ از نظر رسانه‌ای به تیم استقلال پیوست. در همان مقطع عنوان شد که یزدانی برای دو کشتی مبلغی حدود ۷ میلیارد تومان دریافت کرده است؛ رقمی که نشان می‌داد بازگشت او صرفاً یک اتفاق فنی نیست، بلکه ابعاد اقتصادی و تبلیغاتی نیز دارد.

تعداد کشتی‌های او دقیقاً همان دو مبارزه بود. یزدانی در وزن ۹۷ کیلوگرم مقابل بابالو و گلیج روی تشک رفت و هر دو را شکست داد. این نتایج باعث شد کادر فنی تیم ملی با توجه به اینکه یزدانی ۱۰ مدال جهان و المپیک را در کارنامه دارد نگاه ویژه‌ای به او داشته باشد و بدون عبور از مراحل متعارف انتخابی، مجوز حضور در مرحله نهایی تیم ملی در وزن ۹۷ کیلوگرم را کسب کند.

گام بعدی، اعزام به تورنمنت رنکینگ کرواسی بود. طبق اعلام چرخه انتخابی، نتیجه این رقابت‌ها برای یزدانی ملاک نهایی محسوب نمی‌شد و او فارغ از هر نتیجه‌ای، قرار بود در نهایت فرصت رویارویی با امیرعلی آذرپیرا، دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان در ۹۷ کیلوگرم، را به دست آورد.

یزدانی در کرواسی تا فینال عملکرد قابل قبولی داشت و رقبایش را با امتیاز عالی شکست داد، اما واقعیت این است که این حریفان در زمره مدعیان طراز اول وزن ۹۷ کیلوگرم نبودند. محک جدی او در فینال رقم خورد؛ جایی که مقابل نفر دوم آمریکا نمایشی دور از انتظار داشت و با نتیجه ۱۳ بر ۳ شکست خورد. این باخت سنگین، پرسش‌های جدی درباره آمادگی بدنی و جایگاه واقعی او در این وزن ایجاد کرد.

این در حالی است که مدعیان اصلی ۹۷ کیلوگرم جهان یعنی احمد تاج‌الدینوف از بحرین، کایل اسنایدر از آمریکا و عبدالرشید سعدالله‌یف از روسیه در این تورنمنت حضور نداشتند. بنابراین حتی فینال کرواسی نیز تصویر کاملی از سطح رقابت در این وزن ارائه نداد.

همین مسئله، بحث تغییر وزن یزدانی را دوباره به جریان انداخت. او که سال‌ها در ۸۶ کیلوگرم کشتی می‌گرفت و سپس به ۹۷ آمد، حالا برای رقابت با ستاره‌های قدرتمند این وزن کار بسیار دشواری پیش رو دارد. نشانه‌ها حاکی از آن است که کادر فنی نیز بی‌میل به تغییر وزن او نیست، اما تصمیم نهایی باید از سوی خود یزدانی گرفته شود.

وضعیت فعلی او شباهت‌هایی به شرایط سال گذشته کامران قاسم‌پور دارد؛ کشتی‌گیری که از ۹۲ به ۸۶ کیلوگرم بازگشت و در نهایت با یک تک‌کشتی دوبنده تیم ملی را به دست آورد. اکنون برخی گمانه‌ها از تمایل کادر فنی برای حضور یزدانی در وزن ۹۲ کیلوگرم حکایت دارد؛ وزنی که می‌تواند از نظر فیزیکی و رقابتی تعادل بهتری برای او ایجاد کند. در این سناریو، یزدانی احتمالاً با یک مبارزه تعیین‌کننده برای ملی‌پوش شدن روبه‌رو خواهد شد و در مقابل، امیرعلی آذرپیرا به عنوان گزینه اصلی ۹۷ کیلوگرم تثبیت می‌شود؛ کشتی‌گیری که با توجه به کارنامه‌اش، شانس جدی مدال در جهانی ۲۰۲۶ به شمار می‌رود.

اکنون پرسش اصلی این است: حسن یزدانی برای ادامه مسیر حرفه‌ای خود چه تصمیمی خواهد گرفت؟ ماندن در ۹۷ کیلوگرم و رویارویی مستقیم با غول‌های این وزن، یا انتخاب مسیری تازه در ۹۲ کیلوگرم برای احیای دوباره جایگاهش در تیم ملی. تصمیمی که نه‌تنها آینده او، بلکه معادلات چند وزن تیم ملی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

کد خبر 1016427

  • ۲۰ بار گفته‌ام که حسن یزدانی باید کنار برود | او پرافتخار است اما…

  • دوراهی بزرگ حسن یزدانی؛ ماندن در ۹۷ یا حضور در ۹۲ کیلوگرم؟

  • راهپیمایی ۲۲ بهمن تهران به روایت تصاویر

  • پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان پیام دادند

  • سخنرانی پزشکیان در میدان آزادی؛ عذرخواهی از مردم بابت مشکلات و کمبودها | آماده‌ایم صدای مردم را بشنویم | باید این زخم را درمان کنیم …

  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: هیچ ناو آمریکایی وارد خلیج همیشه فارس نشده است

  • ادعاهای جدید ترامپ ساعتی قبل از دیدارش با نتانیاهو

  • تازه ترین پاسخ معاون ترامپ به سوالی درباره موفقیت مذاکرات با ایران

  • همسر شهید رئیسی: اگر شهید رئیسی بود می‌گفت به جای اینکه پیرو آقا باشید سرباز ایشان باشید | ویدئو

  • ترامپ چند ساعت آینده ممکن است دستور بدهد+ جزئیات | پنتاگون در حال آماده‌سازی یک ناو گروه دیگر برای اعزام به خاورمیانه؛ این ناو از کجا حرکت خواهد کرد؟

  • نمی‌توان به سادگی هزاران سرباز را در ایران مستقر کرد؛ هشدار سناتور آمریکایی درمورد گزینه نظامی علیه ایران

  • سنتکام خبر داد؛‌ ورود آپاچی تهاجمی AH-۶۴ به خاورمیانه + عکس

  • ایران ۲ کارت خطرناک روی میز دارد

  • بازیکن خبرساز پرسپولیس غیب شده است | اقدام مشکوک باشگاه

  • لاریجانی: اگر آمریکا به ما حمله کند، پایگاه‌های نظامی آنها را می زنیم | اسرائیل به دنبال بهانه‌ برای شعله‌ور کردن جنگ است

  • ‏ترامپ پس از پایان دیدار با نتانیاهو: به نخست‌وزیر اطلاع دادم که …

  • اعزام ناوگروه جدید آمریکا به خاورمیانه | پنتاگون‌ منتظر فرمان ترامپ است‌

  • ساختن پاهایی قوی ؛ پایه‌ تحرک و سلامت در طول زندگی + چند تمرین موثر

  • ۲۰ بار گفته‌ام که حسن یزدانی باید کنار برود | او پرافتخار است اما…

  • اسطوره کشتی روس‌ها خطاب به یزدانی؛ یا باید کنار بروی یا … |‌ نمی‌توانی طبیعت را گول بزنی

  • چرا حسن یزدانی قهرمانی مسابقات زاگرب نشد؟

  • شکست غیرمنتظره یا بهای تغییر بزرگ؟

  • شکست سنگین و باورنکردنی حسن یزدانی برابر رقیب آمریکایی