سعودی‌ها در مقابل انصارالله یمن دست به دامن حماس شدند

با گسترش عملیات انصارالله یمن علیه عربستان و مزدوران آن، منابع قبیله‌ای در شهر مارب از تحرکات حزب اخوانی «اصلاح» برای کشاندن پای طرف‌های داخلی و خارجی از جمله جنبش حماس برای میانجیگری و جلوگیری از سقوط شهر به دست انصارالله خبر می‌دهند.

انصارالله یمن

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه الاخبار در گزارشی نوشت: در پی انتشار اخباری مبنی بر شکست میانجیگری حماس، نگرانی‌های حزب اصلاح از حمله نظامی گسترده انصارالله به مأرب افزایش یافت؛ شهری که به مرکز بزرگ لجستیک گروه‌های وابسته به عربستان سعودی تبدیل شده است.
در همین ارتباط، چندین منبع نظامی آگاه در صنعاء تأکید کرد که هنوز تصمیمی درباره تشدید تنش در مأرب گرفته نشده است؛ هرچند امکان صدور چنین تصمیمی به‌ عنوان واکنش به تحولات نظامی جاری در جبهه جنوبی شهر منتفی نیست.
«محمد البخیتی»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله پیش‌تر ورود حماس به خط بحران را تأیید کرده بود. هم‌زمان، وزارت خارجه مستقر در صنعا اعلام کرده دو روز پیش پیامی از خلیل الحیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، دریافت کرده است.
در مقابل، «سلطان العرادة»، عضو «شورای ریاست‌جمهوری» و استاندار مأرب، دیروز در گفت‌وگویی تلفنی با «کاترین قرم کمیون»، سفیر فرانسه در یمن تحولات تازه اوضاع میدانی مأرب را بررسی کرد و اظهار داشت که تشدید تنش‌های جاری، منافع اقتصادی و به طور خاص منافع نفتی فرانسه واقع در محدوده این استان را در معرض تهدید قرار می‌دهد.
این در حالی است که درگیری‌های نظامی میان دو طرف در روزهای گذشته تشدید شده و روند آن در ساعات اخیر، به‌ویژه در جنوب شهر مأرب، شدت بیشتری یافته است.
این تشدید تنش با تداوم حملات هواییِ نیروهای صنعاء علیه مراکز تأمین نظامی و لجستیکی عربستان در شمال استان مأرب و نیز منطقه العبر (وابسته به حضرموت) هم‌زمان بوده است.
در حالی که منابع نظامی آگاه در صنعاء تأکید کردند شماری از جبهه‌های مأرب از چند روز پیش شاهد درگیری‌های پراکنده‌اند، منابع محلی گفتند درگیری‌های اخیر که بامداد دیروز آغاز شد، با استفاده از انواع مختلف سلاح انجام گرفت و ساعت‌ها ادامه یافت؛ امری که نگرانی‌های حزب اخوانی اصلاح را از احتمال سقوط شهر افزایش داد.
ناظران معتقدند که گسترش دامنه درگیری‌ها در اطراف مرکز مارب ممکن است نیروهای صنعا را به انجام عملیاتی نظامی و گسترده وادارد که فرجام آن سقوط مرکز استان باشد؛ به‌ ویژه آنکه این نیروها هم‌اکنون بر ۱۲ بخش از مجموع ۱۴ منطقه این استان تسلط دارند.
با وجود اینکه طرف‌های مخالف جنبش «انصارالله» تنها بر بخش مرکز شهر و «وادی عبیده» تسلط دارند، اما آن‌ها در مناطقی متمرکز شده‌اند که سرشار از نفت و گاز است؛ منابعی که از تأسیسات نفتی «صافر» واقع در شمال شهر استخراج می‌شود.
با توقف درگیری‌ها در مأرب از ابتدای سال ۲۰۲۲، نقشه میدانی کنترل مناطق بدون تغییر باقی ماند؛ انصارالله همچنان در موضعِ هجومی قرار داشتند، در حالی که گروه‌های وابسته به عربستان سعودی و نیز نیروهای حزب اصلاح در اطراف شهر در موضع دفاعی باقی مانده بودند — و همچنان نیز هستند.
ناظران بر این باور هستند تغییر چشمگیر موازنه قوا در آن مقطع، امروز این امکان را برای «انصارالله» فراهم می‌کند که در جبهه‌های حومه شهر پیشروی قابل‌توجهی به دست آورد و به سمت جنوب در جبهه‌های بیحان گسترش یابد؛ امری که این جنبش را به تسلط بر منابع نفتی «صافر» سوق خواهد داد.
حزب اخوانی اصلاح از اصلی‌ترین اعضای دولت وابسته به ریاض در عدن محسوب می‌شود.

کد خبر 1060341 منبع: فارس

  • افشای نقشه شوم عربستان؛ تدارکات گسترده‌ برای جنگ تمام عیار و ضربات پیشدستانه یمن

  • تهدید صریح پاکستان: اگر هندی ها سر عقل نیایند، مستقیماً به آن پاسخ می دهیم

  • هشدار از طرف ۳ کشور به آمریکا ؛ ‌ اگر اسرائیل را مهار نکنی …

  • نظام حاکم بر عربستان نابود می شود اگر… ؛ هشدار متفاوت یمن

  • عربستان: ۱۳ کشور به ائتلاف دفاعی دریایی پیوستند

  • خط دورزن تنگه هرمز در عربستان به گل نشست

  • حماس با تمام قدرت وارد می‌شود؛ خبر مهم عضو دفتر سیاسی

  • هشدار قاطع ایران به جولانی | به ۱۰۰ هدف در سوریه حمله می کنیم

  • افشای نقشه شوم عربستان؛ تدارکات گسترده‌ برای جنگ تمام عیار و ضربات پیشدستانه یمن

  • اشک‌های احسان خواجه‌امیری برای پدرش، استاد ایرج + فیلم

  • هشدار از طرف ۳ کشور به آمریکا ؛ ‌ اگر اسرائیل را مهار نکنی …

  • ایران پدافند آمریکا را درهم شکست | خسارت اصابت موشک ایرانی به پایگاه آمریکایی

  • خبر مهم درباره افزایش قیمت بنزین

  • واکنش روابط عمومی حرم امام رضا به ماجرای جلوگیری از شعار «مرگ بر آمریکا» در رواق دارالذکر

  • هشدار قاطع ایران به جولانی | به ۱۰۰ هدف در سوریه حمله می کنیم

  • تهدید صریح پاکستان: اگر هندی ها سر عقل نیایند، مستقیماً به آن پاسخ می دهیم

  • ایران، تل‌آویو را غافلگیر کرد

  • می‌خواستند خودکشی همسرم را پنهان کنند

  • ایران پدافند آمریکا را درهم شکست | خسارت اصابت موشک ایرانی به پایگاه آمریکایی

  • هشدار؛ کلاهبرداری با عکس یادگاری |‌ ببینید

  • اشک‌های احسان خواجه‌امیری برای پدرش، استاد ایرج + فیلم

  • ادعای معاون ترامپ درباره توافق با ایران

  • واکنش روابط عمومی حرم امام رضا به ماجرای جلوگیری از شعار «مرگ بر آمریکا» در رواق دارالذکر

  • ارسال پیامک درباره کالابرگ | اطلاعیه مهم وزارت رفاه درباره شارژ کالابرگ دریافت کنندگان پیامک برای شهریورماه