یک میلیون شغل در معرض تهدید | درخواست برای اجرای کامل قانون مبارزه با قاچاق پوشاک

زنجیره ارزش پوشاک کشور با بیش از یک میلیون شغل مستقیم، به دلیل اجرا نشدن مؤثر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تداوم واردات بی‌رویه، در معرض تهدید جدی قرار گرفته و فعالان این حوزه خواستار برخورد قاطع با ترک فعل دستگاه‌های مسئول شده‌اند.

قاچاق پوشاک

به گزارش همشهری آنلاین، در نامه‌ای خطاب به رئیس دفتر مقام معظم رهبری تأکید شده است که زنجیره ارزش پوشاک به‌عنوان اشتغال‌زاترین زنجیره تولیدی کشور، شامل بیش از ۹۰ هزار واحد صنفی و بیش از هزار واحد صنعتی است، اما سال‌هاست بخش بزرگی از بازار آن تحت سیطره قاچاق و واردات از مسیر استثنائات تجاری قرار دارد.

بر اساس این نامه، با وجود تصویب «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» در دی‌ماه ۱۳۹۲ و اصلاحات بعدی آن، پس از گذشت بیش از ۱۲ سال، این قانون نه‌تنها به‌طور کامل اجرا نشده بلکه در دولت‌های مختلف، با اقدامات مقطعی و غیرکارشناسی، اثرگذاری آن به حداقل رسیده است. این وضعیت به‌گونه‌ای رقم خورده که متخلفان در فضای فیزیکی و مجازی آزادانه به فعالیت غیرقانونی ادامه می‌دهند و تولید داخلی را با چالش جدی مواجه کرده‌اند.

در این نامه همچنین به مقاومت‌های مداوم در برابر اجرای قانون، به‌ویژه در حوزه «شناسه کالا» اشاره شده و آمده است که برخی مسئولان اجرایی، علیرغم تصریح قانون و تأکیدات مکرر رهبر انقلاب، با تعلل و کم‌کاری، زمینه تضعیف اجرای قانون را فراهم کرده‌اند؛ موضوعی که منجر به تذکرات چندباره مقام معظم رهبری، تحقیقات و تفحص‌های مجلس و انتشار گزارش‌هایی درباره ترک فعل مسئولان شده است.

نویسندگان نامه با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب بر افزایش تولید، اشتغال و بهبود معیشت مردم، اعلام کرده‌اند که همچنان گزارش عبرت‌آموز و مؤثری از برخورد با ترک فعل‌ها منتشر نشده و در نتیجه، کالای قاچاق روزبه‌روز عرصه را بر تولید و اشتغال داخلی تنگ‌تر می‌کند.

در پایان، ضمن درخواست تعیین تکلیف وضعیت اجرای قانون و عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خواستار صدور دستورات لازم برای اجرای سریع تکالیف قانونی دستگاه‌ها و برخورد قاطع با ترک فعل‌ها، متناسب با شرایط اقتصادی و حساسیت‌های کشور شده‌اند.

رونوشت این نامه برای رئیس‌جمهور، رئیس قوه قضاییه و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز ارسال شده است.

کد خبر 1005442 منبع: همشهری آنلاین

  • وزیر وعده ارزانی در آینده نزدیک داد | نگرانی‌ درباره کمبود و گرانی نخواهیم داشت | قیمت مصوب تخم‌مرغ اعلام شد

  • این ۲کشور به ایران برنج نمی‌دهند؛ ماجرا چیست؟ | برنج ارزان می شود اگر…

  • یک میلیون شغل در معرض تهدید | درخواست برای اجرای کامل قانون مبارزه با قاچاق پوشاک

  • هشدار به ایران؛ از آتش فاصله بگیرید و دست رئیس‌جمهور ترامپ را بگیرید

  • قتل هولناک ۲ سارق توسط صاحب باغ | به آنها شلیک کردم و جسدشان را آتش زدم

  • اسرائیل به تنهایی به ایران حمله خواهد کرد | جنگ تمام‌عیار روی میز است؟

  • ایران در حمله بعدی به اسرائیل «گوش‌دان» را بزند فاجعه رخ می دهد | جنگ احتمالی آینده با ایران وحشتناک خواهد بود

  • بارش‌ها ۷۵ درصد این سد را پر کرد؛ بقیه سد با ادامه بارندگی‌ها در روزهای آینده پر می‌شود | سال خوب آبی در پیش است

  • ما حقوق و فقه خوانده‌ایم حضرتعالی مهندسی و عمران! + ویدئو | پاسخ قالیباف به تذکرهای نقدعلی | نه مهندس هستم نه عمران خواندم

  • ماهواره‌های اروپایی: روزهای پربرف ایران در راه است+ عکس | سامانه پرفشار زمستانی در این تاریخ وارد می‌شود

  • اسرائیل به تنهایی به ایران حمله خواهد کرد | جنگ تمام‌عیار روی میز است؟

  • هشدار به ایران؛ از آتش فاصله بگیرید و دست رئیس‌جمهور ترامپ را بگیرید

  • ایران در حمله بعدی به اسرائیل «گوش‌دان» را بزند فاجعه رخ می دهد | جنگ احتمالی آینده با ایران وحشتناک خواهد بود

  • ماهواره‌های اروپایی: روزهای پربرف ایران در راه است+ عکس | سامانه پرفشار زمستانی در این تاریخ وارد می‌شود

  • قتل هولناک ۲ سارق توسط صاحب باغ | به آنها شلیک کردم و جسدشان را آتش زدم

  • آغاز حملات تازه اسرائیل؛ جنگنده‌ها به پرواز درآمدند | هنوز تلفات احتمالی مشخص نیست

  • ما حقوق و فقه خوانده‌ایم حضرتعالی مهندسی و عمران! + ویدئو | پاسخ قالیباف به تذکرهای نقدعلی | نه مهندس هستم نه عمران خواندم

  • ردپای جدایی رضاییان از استقلال در نقل‌وانتقالات پرسپولیس

  • آب پاکی روی دست همه! | نگران نباشید، سال بعد سخت‌تر خواهد بود!

  • تصاویر دیده نشده از لحظه انفجار هواپیمای رئیس ستاد ارتش لیبی | ویدئو