Kolidor Free Blog

سال ۱۳۱۲؛ وقتی این فرمانده ایرانی پرچم انگلیس را در قشم پایین کشید

سال ۱۳۱۲؛ وقتی این فرمانده ایرانی پرچم انگلیس را در قشم پایین کشید

سال ١٣١٢ غلامعلی بایندر، کفیل‌ فرماندهی‌ نیروی ‌دریایی ‌جنوب‌، سربازان ایرانی را به جزیره قشم فرستاد و دلاورمردان وطن با پایین آوردن پرچم انگلیس، پرچم ایران را در این جزیره به اهتزاز درآورند که موجب خوشحالی جزیره‌نشینان شد.

شهید بایندر فرمانده نیروی دریایی

همشهری آنلاین- نصیبه سجادی : «تو ای ایرانی که در این سرزمین پهناور زیست می‌کنی… اگر می‌خواهی سرزمین آبایی‌ات، بزرگ و سربلند بماند… اگر می‌خواهی که شایسته نام ایران و قوم ایرانی باشی، نخست این مایه زندگی خود را پاسدار باش… و آن را چنان که به میراث ‌برده‌ای به‌دست آیندگان بسپار.» اینها بخشی از وصیتنامه دریادار شهید غلامعلی بایندر است؛ فرمانده نیروی دریایی رضاخان که تا پای جان مقابل اشغال ایران توسط متفقین در جنگ جهانی ایستاد.

تحصیل در دارالفنون

غلامعلی بایندر در تهران متولد شد و دوران کودکی خود را در کوچه قائم‌مقام در محله عودلاجان تهران در نزدیکی‌های پامنار گذراند. تحصیلات متوسطه را در مدرسه دارالفنون به‌پایان رساند و از مدرسه نظام مشیرالدوله با درجه ستوان دومی فارغ‌التحصیل شد. سال ١٣١٠ که با درجه سرگردی به‌ سرپرستی‌ گروهی‌ از نظامیان‌ رسید رهسپار ایتالیا شد تا هم‌ دوره‌های‌ لازم‌ را ببیند و هم‌ بر ساخت‌ کشتی‌های متعلق به ایران نظارت‌ کند.

افراد تحت‌ فرماندهی‌ او در رشته‌های‌ مختلف‌ مربوط به‌ ناوهای‌ جنگی‌ در چند شهر ایتالیا به‌ تحصیل‌ پرداختند. وی‌ پس‌ از بازگشت‌ به‌ ایران‌ ‌ به‌ سمت‌ کفیل‌ فرماندهی‌ نیروی ‌دریایی ‌جنوب‌ منصوب‌ و عازم آنجا شد.

سال ۱۳۱۲؛ وقتی این فرمانده ایرانی پرچم انگلیس را در قشم پایین کشید

تنب متعلق به ایران است

از ماموریت‌های‌ مهم‌ بایندر در این‌ منصب‌ سفر به‌ جزیره تنب‌ همراه‌ با گروهی‌ از افراد نیروی‌ دریایی‌ درسال ۱۳۱۳هجری شمسی‌ ‌بود. او ضمن‌ بازدید از آنجا رسما به‌ مقامات‌ نیروی‌ دریایی‌ انگلیس‌، مستقر در تنب‌ اعلام‌ کرد که‌ این‌ جزیره‌ بخشی‌ از ایران‌ است‌. سال ١٣١٢ به‌دستور غلامعلی بایندر، فرمانده ناوپلنگ ایرانی به جزیره قشم رفت و با پایین آوردن پرچم انگلیس، پرچم ایران را در این بندر به اهتزاز درآورد که موجب خوشحالی جزیره‌نشینان شد.

رضاشاه به سرزنش بایندر پرداخت و انگلیسی‌ها نیز از فرصت استفاده کردند و ضمن بازگشت به قشم تبلیغات فراوانی علیه نیروی دریایی ایران راه انداختند.

حضور در میدان نبرد

شهید بایندر که ٤٨ ساعت قبل از شهادت علاوه بر مسئولیت فرماندهی نیروی دریایی به سمت فرماندهی کل منطقه جنوب ایران رسیده بود. ساعت ٤ بامداد سوم شهریور ١٣٢٠ (حمله متفقین به ایران) با شنیدن صدای انفجار به‌سرعت از منزل خارج شد و با استفاده از قایق موتوری و زیر آتش مسلسل و توپخانه نیروهای مهاجم انگلیسی خود را به مقر فرماندهی رساند و بعد از صدور دستورهای لازم به افسران و فرماندهان به تلگرافخانه رفت و گزارش هجوم نیروهای انگلیس را به تهران و اهواز مخابره کرد.

دفاع از وطن با تفنگ برنو

رضاشاه به فرمانده نیروی دریایی‌اش دستور داد که حق هیچ گونه مقاومتی ندارد. بایندر راه خودش را پیش گرفت و با حضور در قرارگاه مرزی عده‌ای را مامور مقاومت در برابر دشمن کرد و خودش که مسلح به یک تفنگ برنو بود به اتفاق سروان ولی‌الله مکری‌نژاد، معاون گردان، با اتومبیل و از راه خشکی عازم خرمشهر شد تا ستاد فرماندهی عملیات را در منطقه عفار تشکیل دهد اما چند دقیقه بعد از حرکت با نیروهای موتوریزه مهاجم انگلیسی مواجه شدند و حین مبارزه و جنگ و گریز با آنها با رگبار مسلسل مهاجمان انگلیسی در سوم شهریور ۱۳۲۰ به شهادت رسیدند.

سرهنگ رضا جهانفر، نویسنده دفاع مقدسی که کتاب «مصائب بایندر» را نوشته، می‌گوید: «این شهدا متعلق به یک دوره دیگر تاریخی بودند؛ اما به‌واسطه اینکه در برابر بیگانه از وطن و هموطن دفاع کردند، محترم هستند و باید معرفی شوند.» نویسنده با توجه به پایان کتاب در ماه محرم آن را به امام حسین(ع) تقدیم کرده است.

سال ۱۳۱۲؛ وقتی این فرمانده ایرانی پرچم انگلیس را در قشم پایین کشید

کد خبر 1065068

  • سال ۱۳۱۲؛ وقتی این فرمانده ایرانی پرچم انگلیس را در قشم پایین کشید

  • آموزش و پرورش: آموزش حضوری الزام است، انتخاب نیست | خانواده‌ها به ما اعتماد کنند | اگر شرایط کشور تغییر کند مدارس چه می‌شوند؟

  • موسوی گرمارودی به CCU رفت

  • تهدید فرمانده سنتکام علیه ناوگان نفتکش‌های ایران

  • عاصم منیر حاکم بلامنازع پاکستان شد

  • واکنش فوری سپاه به خبر حمله آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای اصفهان

  • تصویر یک کارت عروسی با متنی عجیب! | عکس

  • برگ برنده پنهانی پرسپولیس در شکایت از آسانی؛ دربی ۳ برصفر می‌شود؟

  • ۲ خلبان اف۴ پس از سقوط جان باختند

  • فوری | حمله موشکی و پهپادی به مواضع عربستان

  • جان‌باختن ۱۰ نفر در آتش‌سوزی تانکر سوخت

  • فوری؛هشدار قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) به ارتش آمریکا

  • درگیری خداداد و عالیشاه در رختکن | عزیزی: اگر گنده تر بودی جوابت را می‌دادم | از عهد دقیانوس کسی حسابت نکرده

  • بنده نگفته‌ام اگر توافق نشود اغتشاش می‌شود… | پاسخ دوباره به یک جوابیه

  • پایان رسمی حردانی در استقلال؟ | شاید با پس دادن بازوبند کاپیتانی برگردد

  • ۶ بیماری که بعد از ۴۰ سالگی به سراغ مردان می‌آید؛ این علائم را جدی بگیرید

  • تصاویر منتشرنشده از عملیات نیروی دریایی سپاه در تنگه هرمز

  • جدیدترین تصاویر از حمله سپاه و آتش گرفتن شناور آمریکایی + فیلم